Voor het tanden bleken

Als je erachter bent gekomen waarom jouw tanden verkleurd zijn, kan je beoordelen of  tanden bleken wat voor jou is of dat het wellicht beter is om eerst andere maatregelen te treffen. Als er sprake is van een verkleuring omdat er een laagje plak en tandsteen op je tanden zit, moet je uiteraard eerst naar de tandarts of mondhygiëniste, voordat je gaat bleken. Een professionele schoonmaakbeurt kan al heel wat uitmaken waardoor soms de noodzaak tot tanden bleken er niet meer is. Ook kan in de tandartspraktijk bekeken worden of je glazuur glad is of dat er sprake is van een ontwikkelingsstoornis. Kleine putjes in het glazuur kunnen een lelijk effect hebben, maar je tanden bleken zal in dat geval niet veel zin hebben. Soms kan de tandarts of mondhygiëniste het glazuur glad polijsten met een heel fijne polijstpasta. Als de putjes dieper of groter zijn is het ook een mogelijkheid om het met een heel dun composietlaagje (witte vulling) in de juiste kleur de oneffenheden op te vullen waardoor je tanden weer glad zijn. Als je niet alleen de donkere putjes kwijt wilt maar ook de rest van je tanden witter wilt hebben, dan moet je eerst je tanden bleken en dan kan je na zes tot acht weken het beste de putjes glad laten maken.

Fluorose

Als er sprake is van een overdosering fluoride waardoor er witte vlekken zijn ontstaan op het glazuur (fluorose), heeft het geen zin om die vlekken te gaan bleken. Toch kan je tanden bleken nut hebben omdat het kleurverschil tussen de vlekken wel minder zal worden. Dan zal de fluorose minder opvallen. Bij een chloorhexidine verkleuring volstaat het polijsten van het gebit door de tandarts of mondhygiëniste. Je kan zelfs afwachten voordat je je tanden laat polijsten of bleken, want na het stoppen met spoelen verdwijnt de verkleuring meestal vanzelf.

Stoppen met rokenStoppen met roken voor het tanden bleken

Als je eraan denkt om te gaan tanden bleken is het nu het moment om te stoppen met roken (aff.). De rookaanslag die je tanden verkleurt is vaak heel hardnekkig. Als je blijvend plezier wilt hebben van je mooie witte tanden is dit de perfecte reden om voor het tanden bleken eindelijk te stoppen met de sigaretten.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Producten voor witte tanden

Er zijn diverse producten die kunnen bijdragen: kijk hier > (aff.)

Producten voor witte tanden >