Opalescence

Opalescence is een van de meest gebruikte merken voor tanden bleken, zowel voor thuis als bij de tandarts. Opalescence heeft voor thuis tanden bleken,  een uitgebreide productlijn die alleen bij de tandarts te verkrijgen is. Ook voor de nazorg bestaan er Opalescence producten die zorgen voor jarenlange mooie witte tanden. Voor tanden bleken bij de tandarts in de stoel is er nu Opalescence Office waarbij er een kickstart wordt gegeven in het tanden bleken met een bleekgel van (door de EU maximaal voorgeschreven) 6% waterstofperoxide en waarbij aangeraden wordt om daarna te bleken met het thuisbleeksysteem van Opalescence. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van Opalescence Go met voorgevulde trays of Opalescence PF in individuele bleeklepels. Ook is het mogelijk om een aantal keren te bleken bij de tandarts met Opalescence Office. Voor een volledige behandeling kan in de meeste gevallen niet worden volstaan met een enkele behandeling, zoals vroeger met hogere percentages waterstofperoxide.

Opalescence PF, bleekgel voor thuis

BitjeDe Opalescence PF bleekgel is binnen de EU in twee sterktes verkrijgbaar: 10 of 16% carbamideperoxide. De bleekgel zit in kleine spuitjes waarmee je zelf de juiste hoeveelheid in een bitje kan doen. Het wordt aanbevolen om de gel met een op maat gemaakte bleeklepel te gebruiken. Zo’n bitje moet je laten maken bij de tandarts en de bleekgel is ook achteraf via je tandarts te krijgen.
Je moet minimaal vijf dagen tanden bleken voordat je witte tanden hebt, maar hoe sterker de gel, hoe sneller het gaat. Tanden bleken kan je heel goed ’s nachts met een bitje wat op maat is gemaakt. De gel is na een paar uur uitgewerkt dus als je twee uur wilt bleken kan je rustig acht uur slapen met een bitje in. De gel is visceus (stroperig) genoeg om er niet uit te lopen als je op je zij ligt.

Opalescence Boost

Dit is de bleekgel die de tandarts in het verleden gebruikte voor in-office tanden bleken, dus tanden bleken in de tandartsstoel. Deze gel bevat 38% carbamide peroxide en geeft na een eenmalige behandeling van een uur al prachtige witte tanden. Deze bleekgel mag alleen nog maar in landen buiten de EU gebruikt worden sinds 2012.

Opalescence PF of Opalescence non-PF

Voor iedereen die om dieet technische of andere redenen geen fluoride of kaliumnitraat wil bestaat er ook Opalescence non PF met 10% carbamide peroxide. Deze toevoegingen in Opalescence producten zijn er echter om het glazuur te beschermen en te versterken. Dus als je geen reden hebt om het niet te nemen is het aan te raden om de Opalescence PF te nemen.

Opalescence Go

Dezelfde stevige, visceuze bleekgel als bij de gewone Opalescence Bleekgel, maar in de Opalescence Go zit de bleekgel in handige voorgevulde trays. De hoeveelheid waterstofperoxide is helaas te hoog, i.v.m. de Europese wetgeving is het niet mogelijk om dat binnen de EU te krijgen. Wel is het te bestellen buiten de EU.

Nazorg

Ook voor na het tanden bleken heeft Opalescence een aantal producten die ervoor zorgen dat je nog lang kan genieten van je witte tanden.
Opalescence Whitening Tandpasta is er in een gewone variant, een Opalescence+Whitening met Xilitol en een Opalescence PF whitening tandpasta voor gevoelige tanden. Deze kan je gebruiken met de SmileBrush of de SmileBrush Jr., twee maten tandenborstels. Voor tussen de tanden in is er de Opalescence OpalPix, een dunne tandenstoker die niet breekt of splintert.

Speciale smaken

De Opalescence Bleekgel is er in drie frisse smaken Mint, Meloen en Regular. De Opalescence Whitening tandpasta is er in Mint, Spearmint en Desensitizing Vanillamint.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Producten voor witte tanden

Er zijn diverse producten die kunnen bijdragen: kijk hier > (aff.)

Producten voor witte tanden >