Hoeveel kost tanden bleken?

Als je prijzen gaat vergelijken, is het verleidelijk om alleen de prijzen te vergelijken van de basisset of eerste behandeling. Soms is dat niet terecht. Kijk heel goed wat er in de verpakking zit en voor hoeveel behandelingen dit is. Als de set een paar tientjes kost maar er zit maar voor een halve behandeling in, dan ben je dus veel meer kwijt. Ook moet je bij sommige producten de behandeling maandelijks of soms twee maal per week blijven herhalen. Reken dus goed uit wat het bij elkaar kost op de langere termijn en laat je niet verleiden door goedkope beginsets. Vanaf 1 novemer 2012 is het wettelijk niet toegestaan om meer dan 0,1% waterstofperoxide in bleekmiddelen te gebruiken. De blekende werking hiervan is nihil. Tandartsen mogen wel nog bleekgel leveren met maximaal 6% waterstofperoxide.

Prijs/kwaliteit verhouding van producten voor tanden bleken

Over het algemeen kan worden gesteld dat duurzame manieren van bleken ook duurder zijn. Goedkope middelen (aff.) hebben minder werkzame stoffen en zullen daarom ook minder effectief zijn. Afhankelijk van hoeveel je je tanden wilt bleken kan je een product of methode kiezen die bij je budget en mogelijkheden past. Als je echt resultaat wilt kan je het beste naar de tandarts gaan.

Hoeveel kost tanden bleken ongeveer?

Kosten tanden blekenTandpasta’s en mondspoelingen (aff.) zijn al te koop vanaf enkele euro’s. De werking van deze producten is niet groot. Ze zijn wel goed te gebruiken na het bleken van je tanden, als onderhoud. Je kan ze dan gebruiken in plaats van gewone tandpasta.

Thuisbleeksets zijn er vanaf ongeveer veertig euro tot honderdvijftig euro voor de duurste sets. De duurdere sets werken dan met op maat gemaakte bitjes, de minder duurdere met een standaard bitje of zonder bitje. De hoeveelheid waterstofperoxide in deze over-the-counter middelen is maximaal 0,1% en dat is te weinig om echt goed resultaat te krijgen.

De behandeling bij de tandarts of in een bleekkliniek, is vaak duurder en kan variëren van rond de honderdvijftig euro tot meer dan vijfhonderd. De tandarts bleekt met maximaal 6% waterstofperoxide, wat niet schadelijk is maar wel een goede blekende werking heeft. Vraag altijd een offerte en vergelijk goed, vaak is dat zeer de moeite waard.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Producten voor witte tanden

Er zijn diverse producten die kunnen bijdragen: kijk hier > (aff.)

Producten voor witte tanden >