Facings of tanden bleken

Om fraaie witte tanden te krijgen zijn er meerdere mogelijkheden. Soms is tanden bleken beter, soms is het beter om bijvoorbeeld facings te plaatsen. Tanden bleken doet niets met de vorm en kleur terwijl met facings zowel de vorm als de kleur aangepast kan worden. Tanden bleken geeft glazuur wat zijn oorspronkelijke kleur heeft of zelfs wat lichter. Het kleurverloop wat elke tand van nature heeft zal hierdoor niet veranderd worden. Hiermee behoud je dus de natuurlijke nuances die een tand heeft. Composieten facings hebben het probleem vaak dat het kleurverloop heel moeilijk na te bootsen is in composiet. Zeker als je het naast een natuurlijke tand houdt is het verschil vaak goed te zien. Porseleinen facings hebben dit probleem veel minder. In porselein is het kleurverloop beter na te bootsen, maar het bleken van tanden behoud het natuurlijke kleurverloop. Als je dus alleen de kleur van de tand wil veranderen is tanden bleken de oplossing. Kleine vormveranderingen kunnen daarna dan altijd met composiet gedaan worden, zonder dat een hele facing nodig is.

Facings

Facings of blekenMet facings kan je de vorm van tanden drastisch veranderen, spleetjes wegwerken of scheve tanden weer rechtzetten. Zeker als je al je tanden wilt veranderen zijn facings ideaal.
Het mooiste resultaat wordt soms verkregen door een combinatie van deze technieken. Eerst worden de tanden gebleekt omdat na het tanden bleken de kleur nog wat kan veranderen. Als de kleur stabiel is kan je met facings de tanden behandelen die dat nodig hebben. In dat geval hoef je dan niet alle tanden te voorzien van facings, dat kan behoorlijk in de prijs schelen.

Als je niet tevreden bent na het tanden bleken

Het kan zijn dat je alleen de kleur van je tanden wilde veranderen maar dat je toch niet tevreden bent na het tanden bleken. In dat geval kan je natuurlijk altijd nog op alle tanden facings laten zetten. Maar het kan ook voorkomen dat een enkele tand nog een vlek heeft of lelijke barstjes of andere problemen. In dat geval kan je ook na het tanden bleken nog besluiten om toch een of meerdere facings te nemen. Andersom werkt dit niet. Nadat je facings hebt gekregen kan je niet meer tanden bleken. Facings bleken namelijk niet mee dus die zouden dan relatief te donker worden.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Producten voor witte tanden

Er zijn diverse producten die kunnen bijdragen: kijk hier > (aff.)

Producten voor witte tanden >